Wubbo Ockels op de EcolutionWubbo en zijn vrouw Joos op het schip in aanbouw  Ecolution

Afgelopen weekeinde overleed Wubbo Ockels, astronaut en uitvinder. In 2009 had ik de opdracht hem fotograferen met het in aanbouw zijnde schip Ecolution. Dit schip werd in Groningen gebouwd bij  Marvis jachtbouw in Groningen. Het was prachtig weer, dus ik zag de mooie plaatjes van een blinkend schip met blauwe luchten en Wubbo erbij wel voor me. Bij aankomst bleek het een totaal andere situatie: Het schip in aanbouw bleek een groot roestbruin monster en stond in een donkere fabriekshal. Gelukkig was de trotse ontwerper/eigenaar Wubbo er wel. Zijn vrouw Joos was er ook die dag. Omdat ze ook op dit schip wilden gaan wonen leek het me me wel aardig om ze beiden op de foto  te zetten. Gelukkig waren ze niet te beroerd om op het roestige karkas te klimmen. ik zette alle flitskracht in die ik bij me had ter belichting, en het resultaat is hierboven te zien. Wat me ook bijbleef was de bijzondere hartelijkheid van hem, maar zeker ook van zijn vrouw. Ze gaven me het gevoel de eerste fotograaf te zijn die hen vereerde met een fotosessie. R.I.P. mister Ockels.

 

 

 

Geef een reactie