Welkom op mijn website!

fotograaf Henk VeenstraFreelance fotograaf sinds januari 2000, gevestigd in Groningen. Genoten opleidingen zijn HTS (electronica) en vervolgens kunstacademie Minerva. Ik werk voornamelijk in opdracht, en ben gespecialiseerd in het fotograferen van mensen op locatie. Van muzikant tot CEO, van boer tot chirurg. De media waar ik voor fotografeer zijn legio: bedrijfsbladen, tijdschriften, kranten, boeken, en in toenemende mate voor het internet, want ook op het internet wordt goede fotografie steeds belangrijker gevonden. Denk aan bijvoorbeeld websites en sociale media van bedrijven en instellingen.
Bij elke portret shoot streef ik naar een resultaat waarbij omgeving, persoon en licht samenvallen in een beeld dat je bijblijft. Graag denk ik met jou als opdrachtgever mee, want fotografie kan zeer uiteenlopende resultaten opleveren waardoor het goed is van tevoren de (soms letterlijke) kaders af te spreken.

Ik doe niet in bruids-, brandjes- en ongelukkenfotografie. Voor de rest is alles bespreekbaar, inclusief bijvoorbeeld industriële fotografie, landschaps- en interieurfotografie. Tevens fotografeer ik met regelmaat in een betaalbare studio, ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Mijn werkgebied is voornamelijk de noordelijke helft van het land, en mijn vele opdrachtgevers bevinden zich door heel Nederland.
Graag hoor ik wat ik voor jou kan betekenen

Wellicht tot ziens,  Henk Veenstra

Lid van Beroepsvereniging NVF fotojournalisten / NVJ

foto gemaakt door torenwachter Eva Roorda